Her çocuk yapılacak işlem hakkında mutlaka bilgilendirilmelidir. Çocuğun bu işlemi kabul edip etmeme hakkına saygı duyulmalıdır.

Kliniğe gelmeden önce bunun bir sünnet görüşme randevusu olduğu hakkında çocuğunuzu bilgilendirin.

Sünnetin nasıl yapıldığı hakkında bilgi vermekten kaçının. Bu bilgilendirmenin sünnet yapacak hekim tarafından yapılması,karşılıklı güven oluşumu için gereklidir.

Çocuklarınızı bu süreçte sünnet ile ilgili korkutucu söylemlerden uzak tutmanız çok önemli ve gereklidir. Bu nedenle sünnet olacak her çocukla yapılacak ön görüşme çok önemlidir.

Bu görüşmenin bir amacı çocuğunuza sünnet hakkında bilgi vermek ve onun onayını almaktır. Bir diğer amacımız da çocuğunuzun genel anestezi ile mi yoksa lokal anestezi ile mi sünnet edilmesinin daha sağlıklı olacağına birlikte karar vermektir.

Çocuklarda yapılacak her türlü cerrahi işlemin mümkün olduğunca psikolojik travma oluşturmadan ve her cerrahi işlem gibi hijyenik şartlarda yapılması gerekmektedir.

Bu görüşme sonrasında sizlere seçilen anestezi yöntemi ile ilgili bilgi verilip sünnet randevunuz oluşturulur. Sünnet öncesi ve sonrasında kullanacağınız ilaçlar reçete edilir.

BÜYÜK ÇOCUK SÜNNET SONRASI BAKIM

Çocuğunuzun en kısa zamanda iyileşmesi için sünnet sonrası bakımda önerilerimize uymanız çok önemli. Bu süreçte neler yapılması gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

GALERİ